Badplaatsarchitectuur in Bulgarije en Kroatië

Nieuws

Badplaatsarchitectuur in Bulgarije en Kroatië

Door: Jacqueline Knudsen | 10-02-2014

Vanaf de jaren vijftig nam de toeristische industrie in Kroatië en Bulgarije een grote vlucht. Vakantieverblijven varieerden van onteigende aristocratische en bourgeois vakantieverblijven, spartaanse vakbondshutjes, chaletparken en campings, tot modernistische hoogbouw hotels met conferentie- en spafaciliteiten, of architectonisch ambitieuze structuralistische complexen en luxueuze hotels.

Michael Zinganel onderzocht en publiceerde over de architectuur en stedenbouw van badplaatsen in Bulgarije en Kroatië tijdens en na het socialisme. Woensdag a.s. geeft hij een lezing over dit onderwerp.
In Bulgarije kwamen de toeristen voornamelijk uit het voormalige oostblok, terwijl het toenmalige Joegoslavië ook westerse toeristen wist te trekken. In beide landen investeerde de overheid in moderne vakantieoorden. Architecten en stedenbouwers creëerden modernistische complexen in landschapsparken of in de natuur. Michael Zinganel zal spreken over hoe deze architectuur past binnen de mondiale architectuurontwikkelingen in de naoorlogse periode.

De lezing vindt plaats in het kader van het EAST seminar van de faculteit Oosteuropese Studies van de Universiteit van Amsterdam

Het boek Holidays after the Fall van Michael Zinagel is gepubliceerd door Jovis

Locatie: zaal 6.06 P.C. Hoofthuis  (Spuistraat 134, Amsterdam)
Datum: 12 februari 2014 17.00 uur
Aanmelding verplicht Sara Crombach s.g.crombach@uva.nl , plaatsen zijn beperkt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.