BAI Architectuurvisite aan de Nieuwe Schuur

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

BAI Architectuurvisite aan de Nieuwe Schuur

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-01-2023

Het Bosch Architectuur Initiatief – kortweg BAI – heeft een geslaagd 2022 achter de rug. Na de coronabeperkingen zijn de (online) discussies en lezingen weer gestart, is het Verkiezingsdebat gehouden en zijn architectuurvisites in binnen- en buitenland gedaan. In 2023 zal de op Den Bosch gerichte organisatie onverminderd activiteiten organiseren waarmee we de ontwikkelingen in de stad en streek onderzoeken en bezoeken, bediscussiëren en agenderen.

De eerste activiteit in dat kader vindt plaats op vrijdag 20 januari (16.00 uur) met een nieuwe Architectuurvisite c.q. nieuwjaarsborrel. Belangstellenden zijn welkom in De Nieuwe Schuur, een door Hans Andersson en Francine Houben (Mecanoo Architecten) omgetoverde oude boerenschuur in Herpt.

Nieuwe Schuur

De Nieuwe Schuur heeft een theaterzaal, een jazzkelder en een panoramazolder. Er is gelegenheid om te overnachten en verder beschikt het gebouw over een keuken en er zijn overdekte terrassen met een weids uitzicht op het boerenland, het Oude Maasje, de fruit- en notenbomen.

De constructie van De Nieuwe Schuur is van CLT gemaakt, de gevelbekleding is zwartgeblakerd volgens de Shou Sugi Ban-methode. Houben schetste het ontwerp, dat sterk lijkt op de oude geteerde schuur die heel lang op de plek gestaan heeft.

Bijeenkomst

Tijdens het bezoek zal Hans Andersson een korte presentatie houden, waarna buiten een toast wordt uitgebracht op een gezond 2023. Deelname aan Architectuurvisite is gratis. Inschrijven door een mailtje met naam te sturen naar [email protected].

foto: Stijn Poelstra

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.