Balie van karton

Nieuws

Balie van karton

Door: Petra Starink | 05-06-2013

Het gemeentehuis van de gemeente Brummen ondergaat een verbouwing. In de Europese aanbesteding, gewonnen door BAM en het architectenbureau RAU werd als een van de belangrijkste eisen voor de bouw van het gemeentehuis een duurzame oplossing gesteld.

De gemeente koos in navolging van de duurzame verbouwing van het stadhuis uit een balie volledig opgetrokken uit Alison Board, dat bekend staat  als lichtgewicht supersterk kartonmateriaal. In de ontvangsthal is een balie opgesteld van maar liefst 14 meter. De balie is volledig opgetrokken uit karton, waarbij de eco-look is behouden. De producent van het karton is PilloPak uit Eerbeek.

Architectenbureau RAU was gelijk enthousiast over het materiaal en ging gelijk aan de slag met de vormgeving van de balie. Om de tekeningen te kunnen vertalen naar een ontwerp werd Prima Interior Consultants in Doetinchem ingeschakeld. In nauwe samenwerking werd het materiaal getest. Hoe maak je bochten, hoe maak je verbindingen, hoe verbind je de afzonderlijke delen en hoe krijg je een brandveilige constructie? Dit proces heeft een paar maanden geduurd.

De balie van 14 meter lang  bestaat uit Alison Board met solid board (massief karton) als deklaag. Binnenin zit een stalen draagconstructie waaraan de losse onderdelen zijn bevestigd. De balie kan jaren lang mee net als het staal dat recyclebaar is. Dit past allemaal binnen de filosofie van de gemeente Brummen.

Fotografie: PRIMA
Bron: Sign Magazine

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.