BAM aan het werk op Antartica

BAM aan het werk op Antartica

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-01-2017

AntarticaBAM is geselecteerd om de Britse faciliteiten voor wetenschappelijk onderzoek op Antarctica te moderniseren. BAM gaat hierbij samenwerken met Sweco, het grootste architecten- en ingenieursbureau van Europa.

Het project dat een looptijd heeft van zeven tot tien jaar kost circa € 120 miljoen (£ 100 miljoen), Door het moderniseringsprogramma kan Groot-Brittannië een leidende positie behouden bij het poolonderzoek naar klimaat, biodiversiteit en de oceaan.

Bouw van kademuur

Een van de eerste projecten die BAM zal uitvoeren, betreft de bouw van een nieuwe kademuur bij het BAS Rothera Research Station op het Antarctisch schiereiland. De verbetering van de voorzieningen houdt verband met het in de vaart nemen van het nieuwe poolonderzoeksvaartuig, de RRS Sir David Attenborough.

Bijzondere uitdaging

Naast de bouw van een nieuwe scheepshelling, opslag- en woonruimten op Rothera, zal BAM tevens andere Antarctische ontwikkelingsprojecten realiseren, zoals de modernisering van gebouwen en faciliteiten op de BAS-onderzoekscentra op Signy Island (South Orkney-eilanden), Bird Island (South Georgia) en Koning Edward Point (South Georgia). De Antarctische projecten vormen een bijzondere uitdaging, aangezien ze tot stand komen op het hoogste, droogste en koudste continent op aarde. De meeste bouwwerkzaamheden zullen plaatsvinden gedurende de vier zomermaanden op Antarctica. De BAM-medewerkers zullen dan met de wetenschappelijke teams werken onder barre omstandigheden.

Het nieuws werd bekend gemaakt door British Antarctic Survey (BAS). Opdrachtgever is de Natural Environment Research Council (NERC). Het project wordt uitgevoerd door de Britse infrabouwer BAM Nuttall en BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep die actief is buiten Europa.

Bron en beeld: BAM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.