BAM bouwt Yas Arena

BAM bouwt Yas Arena

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-01-2018

BAM heeft de opdracht gewonnen voor de bouw van het Yas Arena op het Yas Island in Abu Dhabi. De arena heeft 18.000 zitplaatsen en zal ruimte bieden aan concerten en sportevenementen.

Yas Arena

De arena is ontworpen door HOK (een wereldwijd opererend ontwerp-, architectuur- en ingenieursbureau), met steun van het internationale architectenbureau Pascall+Watson. HOK ontwierp tevens de naast de arena gelegen winkel- en horecaboulevard, die de oostzijde van Yas Bay begrenst. Het in Abu Dhabi gevestigde Flash Entertainment zal de diverse evenementen organiseren. Bij het ontwerp van Yas Arena was het multifunctionele karakter uitgangspunt, van tennistoernooien tot worstelwedstrijden. Half december zijn de werkzaamheden van start gegaan, de oplevering wordt verwacht in november 2019.

Projecten BAM

Yas Island is een eiland voor de kust van Abu Dhabi. BAM International heeft hier succesvol diverse projecten gerealiseerd, waaronder het Welcome Pavilion. BAM verzorgde tevens de bouw van het Crowne Plaza Hotel en een complex met serviceappartementen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.