BAM krijgt opdracht voor Zandweerd Deventer

BAM krijgt opdracht voor Zandweerd Deventer

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-12-2008

Bouwbedrijf BAM gaat hun ontwerp voor Park Zandweerd, hoogbouw op het oude ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade in Deventer, realiseren. Het ruim hogere bod van BAM voor de bouwgrond gaf de doorslag.

Kwalitatief gezien moest winnaar BAM Vastgoed met het ontwerp ‘De Verbindende Schakel’ het plan van ontwikkelaar Johan Matser voor zich dulden. Echter, omdat BAM ruim 2 miljoen euro meer bood voor de grond (11 miljoen tegen 8.750.000 euro van Matser) viel de keuze toch op het ontwerp De Verbindende Schakel voor Park Zandweerd.

“Wij kunnen het geld goed gebruiken voor investeringen in de stad. Omdat de ontwerpen kwalitatief aan elkaar gewaagd zijn is dit een prima keuze”, verdedigt wethouder Andries van den Berg het winnende plan.

Protest
De competitie moest worden overgedaan omdat de nummer twee van de vorige competitie, Johan Matser, protest aantekende. Dit omdat sommige commissieleden volgens Matser banden zouden hebben met de winnaar, ontwikkelingscombinatie Bemog/LeClercq. Ook nu weer eindigde Matser op de tweede plek.

Opmerkelijk: bij de eerste competitie eindigde de huidige winnaar BAM op de op een na laatste plaats, terwijl de vorige winnaar nu slechts vierde werd. “Jurywerk blijft mensenwerk,” is de argumentatie van verantwoordelijk wethouder Andries van den Berg over de nieuwe verrassende keuze.

Sleutelen
Stedenbouwkundig scoorde het BAM-plan het best, al weet Geert Dewulf, voorzitter van de beoordelingscommissie die de zes ingediende ontwerpen beoordeelde, dat er architectonisch nog aan gesleuteld moet worden.

Maar, benadrukt hij, het ontwerp ‘De Verbindende Schakel’ biedt voor de toekomst de beste garantie een solide en prettige woonwijk te zijn. Het ontwerp van BAM Vastgoed in combinatie met KCP Architects & Planners en Karres en Brands landschapsarchitecten is volgens Dewulf mede daarom dan ook unaniem door de commissie gekozen.

De gemeenteraad van Deventer buigt zich volgende maand over het plan.

Bron: De Stentor

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Hoogbouw Rembrandtkade opnieuw bekeken
Procedure hoogbouw Deventer moet over
Room with a View op locatie oude ijsbaan
Drie ontwerpen Zandweerd favoriet bij politiek
Deventernaren praten mee over Zandweerd

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.