BAM realiseert uitbreiding Paleis het Loo

Nieuws

BAM realiseert uitbreiding Paleis het Loo

Door: Petra Starink | 10-12-2018

BAM realiseert de vernieuwing en verbouwing van de entreepaviljoens en vleugels van Paleis het Loo in Apeldoorn en de ondergrondse uitbreiding van het paleis naar een ontwerp van KAAN Architecten. De vier grasparterres op de Bassecour worden vervangen door een glazen ondergrond waarover een dun laagje water stroomt. Daaronder bevinden zich het nieuwe entreegebied en de Grand Foyer van het museum.

Bouwkundig ontwerp van KAAN Architecten

BAM Bouw en Techniek – Regio Oost is geselecteerd om het bouwkundige ontwerp van KAAN Architecten te realiseren. Onder de Bassecour ontstaat een vijf meter hoge museumruimte die de vleugels en het hoofdgebouw van het paleis met elkaar verbindt. De ondergrondse ruimte is ingedeeld met een entreegebied voor museumpubliek, een Grand Foyer en vier tentoonstellingszalen. De ondergrondse uitbreiding kent een bijzondere lichtinval dankzij het glazen plafond ter hoogte van de voormalige grasparterres.

Inzet van BIM

Daarnaast treedt BAM op als coördinerend bouwer voor de werkzaamheden aan de vleugels en de ondergrondse nieuwbouw. “Met ons coördinatieteam ontzorgen wij de uitvoering van zowel de renovatie als nieuwbouw aan Paleis Het Loo”, aldus Rolf Abbringh, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio Oost. “We zetten bijvoorbeeld BIM in om met virtueel bouwen de raakvlakken met de betrokken partners te beheersen. We zijn er trots op aan dit unieke, eervolle project te werken.”

Paleis het Loo

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland en is een uniek ensemble van een zeventiende-eeuws paleis, barokke tuinen, een stallencomplex en een imposant Bassecour. Met de vernieuwing en verbouwing van het paleis verbetert het museum de faciliteiten om het groeiend aantal bezoekers gastvrij en professioneel te ontvangen.

Tijdens de uitvoeringsperiode is het paleisgebouw gesloten voor publiek. Van april tot en met september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. De heropening van het gerenoveerde museum staat gepland voor medio 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.