BAM renoveert De Kuip

BAM renoveert De Kuip

Nieuws
Door: Margriet Brus | 01-05-2014

BAM Utiliteitsbouw gaat de Kuip verbouwen. Dat meldde RTV Rijnmond afgelopen woensdag. Vandaag om 11.30 uur geeft de adviescommissie een persconferentie waarin het nieuws waarschijnlijk wordt bevestigd en toegelicht.

Het is overigens nog niet helemaal zeker of er nu ook daadwerkelijk met de bouw gestart kan worden. De voetbalclub moet de financiële haalbaarheid nog doorrekenen en de gemeente Rotterdam moet nog akkoord gaan met een garantstelling voor een deel van de bouwsom. In totaal zal de verbouwing ongeveer 200 miljoen euro gaan kosten.

De verbouwing gaat drie seizoenen duren, maar BAM garandeert dat er tijdens de verbouwing altijd plek blijft voor minimaal 50.000 toeschouwers. Uiteindelijk zal het stadion 70.000 plaatsen krijgen doordat de tweede tribunering verlengd wordt. Ook komt er een tentdak op het stadion.

Red de Kuip

Red de Kuip, het consortium dat ook nog in de race was, is teleurgesteld over de uitslag maar blij dat de Kuip wel wordt behouden. Belangrijkste verschillen tussen het plan van Red de Kuip en de BAM zijn het toevoegen van een derde ring in plaats van verlenging van de tweede ring en een schuifdak in plaats van een tentdak.

Geen nieuwbouw

Eerder ging er al een streep door het nieuwbouwplan van Volker Wessels. Dat plan werd vorig paar begroot op 350 miljoen euro, maar kreeg onvoldoende steun van de Feyenoordsupporters en de gemeenteraad.

Impressie: BAM

Impressie van het plan van BAM op RTV Rijnmond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.