BAM wil zuinige en schone woningbouw

BAM wil zuinige en schone woningbouw

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-03-2008

BAM Woningbouw gaat in de toekomst meer zeer energiezuinige woningen realiseren in zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. BAM tekende een overeenkomst met Stichting Natuur en Milieu.

De komende twee jaar wil BAM Woningbouw minimaal tien initiatieven realiseren voor nieuwbouw of renovatie volgens het ‘Passiefhuis-principe’. Dit zijn woningen die vier tot vijf keer energiezuiniger zijn dan nu wettelijk verplicht is.

Forse bijdrage
“Een grote bouwonderneming als BAM kan de Nederlandse markt in beweging brengen”, zegt Mirjam de Rijk, algemeen directeur van Natuur en Milieu. “Tot nu toe zijn nog weinig huizen echt energiezuinig gebouwd en gerenoveerd.”

Verder kiest BAM Woningbouw voor duurzaam geproduceerd FSC-hout, een gezond binnenklimaat en het vermijden van het schadelijke koper, lood en zink. In het belang van mens en milieu zal het bedrijf maatregelen nemen om de uitstoot van fijnstof door vrachtwagens en bouwmachines terug te dringen. Al met al zet BAM in op een forse bijdrage aan duurzaam renoveren, bouwen en wonen in Nederland.

Passiefhuis-label
De start van het eerste renovatieproject met Passiefhuis-label is voor BAM Woningbouw een feit. Het betreft een kleinschalig woonblok op het Rotterdamse Noordereiland, ontwikkeld samen met woningcorporatie de Nieuwe Unie, adviesbureau DHV en Villanova Architecten. De gevels, daken en vloeren van de appartementen krijgen superisolatie; de nieuwe kozijnen krijgen drievoudig isolatieglas.

Zonneboilers leveren warm water; frisse lucht komt van balansventilatie met warmteterugwinning. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een extreem lage energierekening én een gezond binnenklimaat. De veertien appartementen van dit renovatieproject worden gepresenteerd tijdens de LiVin beurs in Rotterdam op 15 en 16 maart.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.