BAR en architecten van Mourik samen

BAR en architecten van Mourik samen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-09-2008

Per 1 september 2008 gaan BAR en architecten van Mourik samen onder de naam ‘architecten van Mourik’

Peter Vermeulen, Sjoerd Dantuma, Piet Grouls, Joost Glissenaar en Klaas van der Molen zullen het bureau leiden. Het bureau, in de nieuwe opzet, zal gevestigd zijn in Den Haag, in de huidige huisvesting van architecten van Mourik.

Architecten van Mourik is ontstaan uit Van Mourik Vermeulen architecten, dat voortkwam uit architecten- en ingenieursbureau ir. D. van Mourik. Inmiddels staat de naam van het bureau voor een team en is het niet meer persoonsgebonden. Vanaf 2001 zijn Peter Vermeulen, Sjoerd Dantuma en Piet Grouls de partners in het bureau.

In de afgelopen jaren heeft dit Haagse bureau diverse hoogwaardige projecten gerealiseerd zoals het laboratorium gebouw de Meander op de TU Twente, het politie bureau aan Linneausstraat in Amsterdam, de distilleerderij en jeneverstokerij Nolet in Schiedam en een aantal jaar terug het hoofdkantoor Fortis in Utrecht en de renovatie en uitbreiding van de Koninklijke Academie in Den Haag.

BAR
BAR is een Rotterdams architectenbureau, opgericht door Joost Glissenaar en Klaas van der Molen na het winnen van europan 5. Het bureau heeft naam gemaakt met een aantal opvallende en bijzondere projecten zoals het Junkiehostel en drukkerij PlantijnCasparie in Utrecht, het interieur van de Bond Nederlandse Architecten (BNA) in Amsterdam en het Brugwachtershuis in Middelburg waarvoor de AM / NAi prijs werd ontvangen.

De combinatie van BAR en architecten van Mourik heeft ervaring in een breed opdrachtenpakket binnen de disciplines woningbouw, onderwijs, cultuur, kantoren, bijzondere utiliteit, interieur en stedebouw en telt ongeveer 45 medewerkers die bestaan uit architecten, interieurarchitecten, bouwkundigen, kostendeskundigen en een ondersteunende staf.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.