Barcode Architects en Gemeente Rotterdam maken masterplan Rijnhaven

Nieuws

Barcode Architects en Gemeente Rotterdam maken masterplan Rijnhaven

Door: Petra Starink | 09-03-2020

Barcode Architects heeft het masterplan voor de Rotterdamse Rijnhaven gepresenteerd. Op de zuidoever van de Maas zal op een gedempt stuk havenbekken, een nieuw levendig centrumgebied ontstaan dat de Wilhelminapier en Katendrecht aan elkaar verbindt.

Masterplan Barcode Architects

In, op en langs de Rijnhaven met zijn historische kades, industriële monumenten en vergezichten, ontstaat hierdoor een aantrekkelijk stedelijk gebied. Een brede esplanade met stedelijke functies en bijzondere hoogbouwprojecten grenst straks aan een grootschalig stadspark dat zorgt voor een aangename vergroening van het havenbekken. Dit nieuwe stadspark, gelegen op de kop van de Rijnhaven, wordt een aantrekkelijke publieke plek met een permanent stadsstrand en een educatief getijdenpark. Met het plan wordt een grotere ambitie voor het verwezenlijken van ‘het rondje Rijnhaven’ als levendige publieke route gerealiseerd. 

Rijnhaven

Het masterplan voor de Rijnhaven draagt bij aan de grote opgave van de stad om verder te verdichten. Het programma omvat circa  2.000 tot 2.500 nieuwe woningen, kantoren en een rijke mix van stedeljike voorzieningen. De combinatie van enerzijds hoogbouw en anderzijds stadsblokken met grote groene tuinen biedt ruimte voor een gevarieerde mix van woningen. In de plinten komt bedrijvigheid en horeca. 

Samenwerking

Barcode Architects werkte samen met de Gemeente Rotterdam, , Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, BGSV en Robbert de Koning Landschapsarchitect. Met dit masterplan worden de belangrijkste ruimtelijke en programmatische uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Rijnhaven vastgelegd. In de volgende fase wordt de realisatie verder uitgewerkt voordat marktpartijen het stokje overnemen.

Beeld: Barcode Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.