Barcode Architects maakt stedenbouwkundige visie Science Park Utrecht

Nieuws

Barcode Architects maakt stedenbouwkundige visie Science Park Utrecht

Door: Petra Starink | 16-02-2020

Barcode Architects is door de Universiteit Utrecht geselecteerd om een stedenbouwkundige visie op te stellen voor het Utrecht Science Park. Dit stedenbouwkundig plan bestaat uit een ontwikkelstrategie voor het centrum (Heidelberglaan en omgeving), de stedenbouwkundige kaders
voor het buitengebied voor de Van Unnik en Kruyt gebouwen en het stedenbouwkundig masterplan voor de faculteit Dierengeneeskunde.

Ontwikkeling Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park blijft zich verder ontwikkelen. Het zet in op een koers waarbij de primaire taken zorg, onderwijs en onderzoek worden verankerd en versterkt. Tevens wil het de rol als kenniscluster binnen de gemeente Utrecht, landelijk en in de wereld verder uitbouwen. Om dit te
bereiken en een succesvolle transformatie door te maken, is het nodig deze ambities te vertalen naar een ruimtelijk beeld van het toekomstige Utrecht Science Park. Deze opgave maakt daar een integraal onderdeel van uit.

Caro van de Venne, verantwoordelijk partner vanuit Barcode Architects: “Als partner architect van ons bureau ben ik zeer betrokken bij de projecten en uiterst gemotiveerd om het maximale eruit te halen. Ik kijk er naar uit potentie van het Utrecht Science Park te vertalen in een verrassende en creatieve leer- en leefomgeving.”

Bijzondere aandacht voor campuslocaties

Barcode Architects is opgericht door Dirk Peters en Caro van de Venne. Het bureau heeft een bijzondere aandacht voor campuslocaties. Het Earth Simulation Laboratory op het Utrecht Science Park is van hun hand. Eerder werkte het bureau aan het masterplan voor de Stadscampus Tilburg in opdracht van de Centrale Bibliotheek en Fontys Hogeschool Tilburg, de openbare bibliotheek voor Caen la Mer en aan gebouwontwerpen op zowel de TU Delft als de TU Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.