Bauhaus: an Ongoing Legacy

Bauhaus: an Ongoing Legacy

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-05-2012

Beroemd en invloedrijk was Bauhaus, de Duitse opleiding voor architecten, kunstenaars en ambachtslieden (1919-1932). Tot op de dag van vandaag is die invloed zichtbaar, dat maakt de expositie ‘Bauhaus twenty-21: An Ongoing Legacy’ in Yksi Expo in Eindhoven duidelijk.

Invloed van Bauhaus

In 2009 bestond het erfgoed van het Bauhaus 90 jaar. De bekende New Yorkse fotograaf Gordon Watkinson stelde een beeld-tentoonstelling samen om te laten zien dat de invloed van Bauhaus zich nog steeds doet gelden. Naast twaalf van de meest karakteristieke gebouwen uit de Bauhaus-school van voor 1933 plaatst hij evenzoveel eigentijdse gebouwen van zowel jonge, opkomende als gevestigde, vooraanstaande architecten. Een selectie van Bauhaus-meubels completeert de expositie. Op deze wijze ontstaat er een bijzondere kijk vanuit het verleden op het heden en is duidelijk te zien welke sporen deze invloedrijke stroming heeft nagelaten in de huidige architectuur en vormgeving. Aspecten die hierbij naar voren komen zijn onder andere: prefab huizen, technieken voor betaalbaar wonen en duurzaam (groen) wonen.

Deze bijzondere tentoonstelling, samengesteld door de fotograaf Gordon Watkinson uit New York, is van 8 juni tot en met 22 september te zien bij Yksi Expo te Eindhoven.

Tijdens de expositie worden diverse lezingen en workshops georganiseerd. Lees hier meer over de activiteiten.

Foto: Gordon Watkinson

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.