Bauhaus Lab 2015

Bauhaus Lab 2015

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 18-03-2015

Het Bauhaus Lab biedt jonge professionals in de architectuur, design en beeldende kunst een kans voor coöperatief leren, onderzoek en interventie binnen een internationaal postdoctoraal programma in architectonisch onderzoek. Geïnteresseerde personen moeten hun Statement of Interest (in Engels) indienen voor 31 maart 2015 aan het Bauhaus Dessau Foundation. Een jury maakt in april een selectie uit de belangstellenden. Het Bauhaus Lab 2015 loopt van mei tot augustus 2015.

Onder de titel “Cracks in the Curtain Wall – Beyond an Architecture of Cleanliness” richt het Bauhaus Lab 2015 zich op de nieuwe materiële cultuur van de moderne architectuur vanuit een tot nu toe weinig bekeken perspectief, het schoonmaken. Het Modernisme omhulde producten en gebouwen met gladde, schone en harde oppervlakken uit kunstmatige, industrieel geproduceerde materialen. Terwijl efficiëntie en hygiëne hoog werden gewaardeerd, bleven operationele infrastructuren voor het schoonmaken van ​​glazen vliesgevels achterwege.

In het Bauhaus Lab 2015 is de archeologie van schoonmaakvoorzieningen in de bouw het startpunt voor een kritische reflectie op de huidige benaderingen van een architectuur van netheid. Onderzoek wordt gedaan naar scenario’s van hybride voorwaarden van de stofwisseling tussen mens, object en omgeving, die de moderne aseptische benadering van transparantie, controle en orde moeten overwinnen. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijke tentoonstelling op het complex van de Bauhaus Meisterhäuser.

Statement indienen voor 31.03.2015 bij de Stiftung Bauhaus Dessau, [email protected]

Voertaal: Engels

Locatie: Bauhaus Dessau Duitsland

Datum Lab: 4 mei tot 9 augustus 2015.

Meer informatie op de website van het Bauhaus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.