Bekroonde designradiator

Bekroonde designradiator

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-07-2014

De designradiator Beams van fabrikant Vasco krijgt de Red Dot Award voor het productdesign. De designradiator Beams van Vasco is uitgevoerd in een zogenaamd ‘gesloten model’ met een hoog rendement dat bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen. De gekleurde profielen zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft en hiermee ook geschikt is voor lage temperatuursystemen.

Er zit slechts 2 liter water in de radiator, in plaats van de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is. Vasco claimt dat de warmte drie tot vier keer sneller afgegeven wordt dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt voor een energiebesparing tot wel 15%.

Uitreiking Red Dot Award

De feestelijke uitreiking van de Red Dot vindt plaats op 7 juli 2014 in het Aalto Theater in Essen.  Aansluitend op het Red Dot Gala wordt de winnaarstentoonstelling in het Red Dot Design Museum geopend. Daar vindt met ongeveer 2000 exposanten en meer dan 4.000 vierkante meter ’s werelds grootste tentoonstelling van modern design plaats. Dit jaar hebben 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 verschillende landen hun project of product ingediend bij Red Dot. De jury had enkele dagen nodig om de maar liefst 4.815 ontwerpen te testen, bespreken en evalueren.

Bron: Installatie.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.