Bekroonde tentoonstelling Torre David te zien

Architectuurfotografie, Evenementen, Nieuws

Bekroonde tentoonstelling Torre David te zien

Door: Petra Starink | 29-10-2015

Van 4 tot 21 november is de bekroonde tentoonstelling over ‘Torre David’, een door 750 families gekraakte wolkenkrabber in Caracas te zien in Nederland. Fotograaf Iwan Baan maakte een spectaculaire fotoserie van het leven in de toren. De tentoonstelling is te zien in De Dépendance in Rotterdam. De Dépendance is opgericht door ontwerpbureau ZUS en is gevestigd in de voormalige Shelltoren aan het Hofplein.

Architect Enrique Gómez

De bouw van Torre David, een kantoortoren van 45 verdiepingen ontworpen door architect Enrique Gómez, werd vlak voor zijn voltooiing stilgelegd toen de ontwikkelaar in 1993 onverwacht overleed. De toren werd gekraakt door 750 families, die er een alternatieve samenleving stichtten. Tussen de kolommen en vloeren van Torre David bouwden ze hun eigen woningen, winkels en openbare ruimten.

Onderzoek door Urban-ThinkTank

Ontwerpstudio Urban-ThinkTank deed ruim een jaar onderzoek naar de toren en haar bewoners. Waar sommige alleen een mislukt vastgoedproject zien, hebben zij het opgevat als een laboratorium voor de studie naar het informele. Dit uitgebreide onderzoek leidde tot een tentoonstelling die tijdens de architectuurbiënnale van Venetië 2012 bekroond werd met de Gouden Leeuw. Fotograaf Iwan Baan is bekend om zijn beelden die het leven en de interacties weergeven die plaatsvinden in de architectuur.

Informatie

De tentoonstelling is te zien van 4-21 november 2015
Adres: De Dépendance,  Hofpoort, Hofplein 20, Rotterdam
Entree €5,-

Foto: Iwan Baan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.