Belegger wil duinen bij kust Almere

Belegger wil duinen bij kust Almere

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-11-2008

Op verzoek van de gemeente Almere heeft woningbelegger én ontwikkelaar Amvest een opvallend ontwerp gemaakt voor een prijsvraag. Uniek in het ontwerp van Amvest zijn drie hoge zandduinen die haaks op het strand en dijk zich uitstrekken tot aan Almere Poort. Zo krijgen toekomstige bewoners overal het strandgevoel. Het duinlandschap is de icoon van het gebied.

Vorige week opende wethouder Duivesteijn de tentoonstelling TEAMWORK waar de ontwerpen van vastgoedbedrijven Amvest, BPF Bouwinvest en Vesteda voor deze prijsvraag worden getoond. Locatie is Museum de Paviljoens in Almere.

Strandgevoel
In de plannen vormen drie grote nieuw aan te leggen zandduinen een gezicht- en sfeerbepalend element. Het hele gebied tot aan Almere Poort straalt door dit duinlandschap een echt strandgevoel uit. Door het zand voor de duinen uit het IJmeer te halen, verbetert tegelijkertijd de kwaliteit van het zwemwater in het IJmeer (geen algen meer).

Bovendien kunnen de duinen worden gebruikt voor waterzuivering van regenwater en warmte-koude opslag voor alternatieve verwarming van woningen en kantoren. Het zijn een paar voorbeelden van de maatregelen die Amvest voorstelt om van de Kustzone de meest duurzame wijk van Almere te maken.

Strandwoningen
Door duinen te creëren die hoger zijn dan de dijk ontstaat er een heel bijzonder woon- en werkmilieu, waarbij het strandgevoel permanent aanwezig is in het hele gebied. Het woonaanbod is zeer divers voor een brede doelgroep in zowel huur- als koopwoningen. Het varieert van appartementen en eengezinswoningen in de duinen tot villa’s in de bossen, van woningen in woontorens die geweldige vergezichten bieden tot strandwoningen met een tuin die aan het strand grenst.

Ook is er ruimte voor cafés, restaurants, kantoren, een congreshotel en een badhotel, boetiekjes, onderwijsinstellingen, wellness en een luxe verzorgingshuis met bijzondere individuele zorgconcepten. Het gebied wordt voorzien van een sfeervolle boulevard, een buitenzwembad en een waterpodium.

Amvest heeft het plan ontwikkeld in samenwerking met BVR adviseurs ruimtelijke ontwikkeling als centrale adviseur en procesbegeleider, landschapsbureau ZUS en de Deense architect Christensen & Co. Daarnaast heeft een scala aan adviseurs op het gebied van leisure, kantoren, duurzaamheid, techniek etc aan het plan meegewerkt.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.