Belevingscentrum Par’Course door MoederscheimMoonen

Nieuws

Belevingscentrum Par’Course door MoederscheimMoonen

Door: Petra Starink | 18-12-2017

MoederscheimMoonen Architects heeft het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp ontwikkeld voor de herontwikkeling van het voormalige Leeuw Bier terrein in Valkenburg. Onder de naam Par’Course wordt het historische en monumentale terrein van de brouwerij getransformeerd tot een mix van gastronomie, lifestyle, sport en Leisure.

Par’Course rust op twee pijlers: Food XP en Sport XP. Food XP krijgt een plek in het monumentale brouwerijgebouw en moet uitgroeien tot een gastronomisch centrum rondom Limburgse producten. Sport XP zal bestaan uit een nieuw hotel met 65 kamers, een event center en een sportcentrum met de focus op wielrennen en alles wat daarmee samenhangt. Shimano heeft aangekondigd een Europees Experience Center te vestigen in het Sport XP. Hier kan het publiek fiets- roei- en hengelapparatuur in de praktijk testen, in de directe omgeving of in een speciaal aan te leggen vijver op het terrein. Aan de straatzijde wordt verder nog een fietsverhuurcentrum gehuisvest.

 

Historische plek

En dat alles op een historische plek die aanhaakt op de vele verschillende wandel- en fietsroutes in het Limburgse Heuvelland. Een plek met een zekere internationale allure, een plek waar iets bijzonders te vinden is. En natuurlijk sluit de naam aan op het begrip parkoers uit de wielerwereld. Een bepalend element op de nieuwe locatie. Het voormalige Leeuw terrein zal de komende jaren veranderen in een ontmoetingsplek die verder ook een thuishaven gaat worden voor verschillende (culturele) evenementen.

Werkwijze van MoederscheimMoonen

Het samenbrengen van verschillende groepen mensen en activiteiten past volledig binnen de visie en werkwijze van MoederscheimMoonen Architects. Het bureau werkt landelijk aan verschillende opdrachten waarbij gebouwen en gebieden worden ontwikkeld die uitnodigen tot interactie en ontmoeting; plekken die inspireren en motiveren!

Beeld: MoederscheimMoonen Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.