Belvédère ontworpen door NOAHH bereikt hoogste punt

Nieuws

Belvédère ontworpen door NOAHH bereikt hoogste punt

Door: Petra Starink | 28-02-2019

Appartementencomplex Belvédère in ’s-Hertogenbosch heeft zijn hoogste punt bereikt. Het comlex aan de zuidrand van het Paleiskwartier is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture. Het complex biedt uitzicht op het natuurgebied de Gement en die plek vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van Belvédère

Getrapte vorm van het gebouw

Er is bewust niet gekozen voor een gesloten blok maar voor terraswoningen in een vingervormig blok. Karakteristiek voor het plan zijn de brede ondiepe woningen; zo zijn alle kamers aan de gevel gelegen. Door de getrapte vorm van het gebouw ontstaan er zonnige terrasappartementen en wordt voor ieder appartement kwaliteit van uitzicht over het landschap gegarandeerd. Samen met het plan Terrazzo vormt Belvédère een zuidrand van terraswoningen in het Paleiskwartier.

Paleiskwartier

Op 13 maart 2019 viert de BV Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch haar twintigjarig bestaan. Het Paleiskwartier is een multifunctionele wijk die pal achter het centraal station van ’s-Hertogenbosch in aanbouw is. Het Paleiskwartier is ontworpen als gemengd woon- en werkgebied: men vindt er diverse appartementencomplexen, onderwijsinstellingen, het Paleis van Justitie, een bioscoop, een markthal, bedrijven en horecavoorzieningen. Als de ontwikkeling van het Paleiskwartier wordt voltooid, zal in totaal 20 hectare kantoorruimte en ca. 2000 woningen zijn gerealiseerd.

Architect Patrick Fransen van NOAHH

Het appartementencomplex Belvédère in het Paleiskwartier is een ontwerp van architect Patrick Fransen van NOAHH|Network Oriented Architecture. Fransen ontwierp ook het naastgelegen kantoor van Ricoh, dat in 2013 werd opgeleverd, en het kantoorgebouw “Belvédère II” , het zogenaamde ‘tweelingbroertje’ van het Ricohkantoor, die dit jaar in aanbouw zal worden genomen. Het is een gebouw ‘met andere kenmerken, maar wel dezelfde genen’, aldus Fransen. Het pand krijgt dezelfde hoogte als zijn broertje, maar wordt in kleurgebruik andersom uitgevoerd.

Visuals © NOAHH | Network Oriented Architecture

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.