Benthem Crouwel ontwerpt rechtenfaculteit

Benthem Crouwel ontwerpt rechtenfaculteit

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-01-2011

De Radboud Universiteit Nijmegen start eind 2011 met de bouw van de nieuwe behuizing voor de gammawetenschappen.Het architectenbureau Benthem Crouwel tekent voor het ontwerp. Het gebouw van 12.500 m2 bevat onder andere een collegezaal voor ruim 500 studenten. Een ondergrondse parkeergarage biedt plaats voor 325 auto’s.

Vernieuwing van de zuidflank
Met de nieuwbouw, waarvan de faculteit der Rechtsgeleerdheid de hoofdgebruiker zal zijn, start de eerste fase van de vernieuwing van de zuidflank van de campus van de Radboud Universiteit. In het plan van Benthem Crouwel zijn de beste aanzetten gegeven voor de fase van herontwikkeling van het terrein. Het gebouw manifesteert zich niet als een solitair project maar legt de verbinding tussen het Spinozagebouw en het Bestuursgebouw en de Aula. Het ontwerp biedt een goede uitgangspositie voor de versterking van de campusgedachte in de vervolgfasen van de herontwikkeling in Heyendaal-Zuid. Daarnaast heeft Benthem Crouwel zich in deze fase het meest uitgesproken getoond over aspecten van duurzaamheid en life-time-costing.


Ontwerpcombinaties
Eind 2010 is de procedure doorlopen om via Europese Aanbesteding het ontwerpteam te selecteren. Daartoe heeft een commissie onder voorzitterschap van prof. dr. N. Nelissen de plannen beoordeeld van een vijftal vooraf geselecteerde ontwerpcombinaties. In de geselecteerde ontwerpcombinatie participeren naast Benthem Crouwel, Karres en Brands Landschapsarchitecten uit Hilversum, Nelissen Ingenieursbureau uit Eindhoven als installatie en bouwfysisch adviseur, Bouwadviesbureau Strackee uit Amsterdam als constructeur en IGG Bouwkostenadvies uit Wassenaar als bouwkostenadviseur.

De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2013 in gebruik kan worden genomen.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.