Berlagewandeling geopend

Berlagewandeling geopend

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-07-2012

In het Nationaal Park de Hoge Veluwe is een nieuwe Berlagewandeling van start gegaan. In 2011 en 2012 is het park bij Jachthuis Sint Hubertus gereconstrueerd. Daarbij is zoveel mogelijk teruggegrepen op het oorspronkelijke ontwerp van architect H.P. Berlage.

In de loop der jaren had het ontwerp door diverse ingrepen namelijk aan helderheid ingeboet. Berlage ontwierp niet alleen het Jachthuis, maar ook de omgeving rondom het Jachthuis. Dit is bijzonder: van Berlage zijn verder geen ontwerpen van landhuis inclusief tuin- en parkaanleg bekend.

Het maakt Jachthuis Sint Hubertus in cultuurhistorisch opzicht bijzonder. H+N+S landschapsarchitecten heeft in samenwerking met Michael van Gessel (landschapsarchitect) een plan opgesteld voor de herinrichting. De nieuwe situatie is in hoge mate gebaseerd op en geïnspireerd door de geschiedenis. Geprobeerd wordt in het herontwerp diverse tijdslagen een plek te geven en ze tot een nieuw geheel te smeden. Met de realisatie van de Berlagewandeling wordt het hart van de oorspronkelijk in het Berlage-plan beoogde beleving teruggebracht. De wandeling is ook geschikt voor mindervaliden en (groot) ouders met een kinderwagen.

Bron en foto: Nationaal Park de Hoge Veluwe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.