Besix-huis draagt bij aan gezondheid medewerkers

Nieuws

Besix-huis draagt bij aan gezondheid medewerkers

Door: Petra Starink | 16-07-2019

De nieuwbouw van het Besix-huis in Dordrecht ontworpen door RoosRos Architecten heeft een stoere constructie en een enorme overstek bij de entree. Grote vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en verbeelden de civiele tak van het multidisciplinair bouwbedrijf Besix.

Vakwerkspanten met daartussen lege vloervelden

De missie van het bedrijf is het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De invulling en inrichting van het nieuwe kantoor ligt daarmee in lijn. Een vrij indeelbaar generiek kader – bestaande uit de vier vakwerkspanten met daartussen lege vloervelden – vormt de basis.

Levend groen op wanden

Het Besix-huis heeft een oppervlakte van circa 1.800 m2 en biedt ruimte aan circa 80 medewerkers. Centraal in het ontwerp van RoosRos Architecten staat het welbevinden van de medewerkers en bezoekers. In het hart van het kantoor is een open, transparant atrium met noord licht en levend groen op de wanden en in borders die van binnen naar buiten doorlopen.

Trap die in het oog springt

Alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context rond een in het oog springende trappenpartij. De primaire functies bevinden zich op één etage op de eerste verdieping. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken. Het ontwerp is ontworpen in co-creatie met Sprank Interieurprojecten.

Besix-huis is een smart gebouw

Het Besix-huis is gasloos en kent veel energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Daarnaast is het een echt smart gebouw. Daarvoor meten sensoren constant het licht, de lucht en de temperatuur en de aanwezigheid van mensen. Zonnepanelen, warmtepompen en energieopslag worden slim aangestuurd door de sensordata te koppelen aan de weersvoorspelling en aan vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Het gebouw weet zelf wanneer er energie wordt gebruikt, hoeveel energie er wordt gebruikt en kan daar op anticiperen. Ook beheer en onderhoud zijn gekoppeld aan het smart systeem.

Bekijk de video

https://youtu.be/H_DQObIKRFA.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.