Beste Bossche gebouw 2015-2020 gezocht

Nieuws

Beste Bossche gebouw 2015-2020 gezocht

Door: Petra Starink | 05-10-2021

Het BAI (Bosch Architectuur Initiatief) bestaat 25 jaar. In het kader van dit jubileum wordt de Verkiezing het Beste Bossche gebouw 2015-2020 georganiseerd. De publieks-architectuurprijs werd in 2015 gewonnen door Amazones van DOK architecten.

Inspirerende gebouwen

In het voorjaar riep het BAI publiek en professionals op om grote en kleine gebouwen, tussen 2015 en 2020 gerealiseerd in (de regio) Den Bosch, voor te dragen. Het resulteerde in een divers overzicht van onder andere villa’s, schuren, kerken, een serre en een koffietent. Met de Verkiezing van het Beste Bossche Gebouw wil het BAI degenen die daaraan een bijdrage leveren – de makers van inspirerende gebouwen – in het zonnetje zetten en wijzen op het belang van goede architectuur.

Stemmen op beste Bossche gebouw

De lijst is inmiddels 41 Bossche gebouwen groot; ze zijn allemaal toegankelijk of vanaf de openbare weg te bekijken. De meningen erover zullen uiteenlopen. Het BAI vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen. Er zijn twee categorieën: groot en klein. Stemmen kan tot 12 november op www.baiweb.nl

Tijdens een feestelijke bijeenkomst eind november worden de winnaars van de BAI Verkiezing van het Beste Bossche Gebouw 2015 – 2020 bekendgemaakt.

Foto: DePetrus-Stijn PoelstraSchrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.