Beste Gebouw van het Jaar 2015 van start

Beste Gebouw van het Jaar 2015 van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-02-2015

De tiende editie BNA Beste gebouw van het Jaar 2015 is gestart. Projecten die in 2014 in Nederland in gebruik zijn genomen kunnen worden aangemeld. De BNA verwacht dit jaar weer architectonische hoogstandjes van Nederlandse architectenbureaus. De maatschappelijke meerwaarde van architectuur staat op de voorgrond.

Vier categorieën

De prijswinnaar van 2014 was Rozet in Arnhem van architectenbureau Neutelings Riedijk in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. De publiekpsprijs was voor Cultuurcentrum Energiehuis Dordrecht in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Dit jaar benoemt de prijs ook categoriewinaars. Er kunnen maximaal vier categoriewinnaars zijn in de volgende vier categorieën: Identiteit & Icoonwaarde (‘placemaking’), Leefbaarheid & Sociale Cohesie (‘livability’), Stimulerende Omgevingen (‘stimulating environments’), Particuliere Woonbeleving (‘personal environments’).

Juryvoorzitter Wim Pijbes

De BNA wil met Beste Gebouw van het Jaar benadrukken dat goede architectuur meer is dan mooi alleen, voor opdrachtgever, gebruiker en samenleving. De 6 koppige jury staat onder leiding van juryvoorzitter Wim Pijbes. De inzendingstermijn is 9 maart. Op donderdag 21 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

Kijk hier voor meer informatie over Beste Gebouw van het Jaar 2015.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.