Beste opdrachtgever van Nederland gezocht

Beste opdrachtgever van Nederland gezocht

Nieuws
Door: maurice | 11-05-2011

Voor het derde jaar op rij is de zoektocht gestart naar de beste opdrachtgever van Nederland. Bij deze speciale prijs van de Dutch Design Awards (DDA) staat de relatie tussen ontwerper en opdrachtgever centraal.

De Beste Opdrachtgever Award (BOA) toont de waarde aan van goed opdrachtgeverschap, van groot belang tijdens het creatieve proces. “Design komt tot het beste resultaat als design de driving force is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd een middel is voor economische en sociale waardecreatie”, aldus de Selectiecommissie BOA. Vorige awards werden uitgereikt aan CitizenM (2009) en Royal VKB (2010). Bureaus en vormgevers kunnen hun opdrachtgevers tot 15 juni voordragen via www.dutchdesignawards.nl.

Selectiecriteria
De selectiecriteria die worden gehanteerd bij deze prijs bestrijken het gehele proces – van selectie van bureau tot briefing, de plaats van design in het bedrijf, de mate waarin design wordt gekoppeld aan de strategische doelen, de samenwerking, de ruimte voor creativiteit, omgaan met vernieuwing en het uiteindelijk borgen van de resultaten in de organisatie. Met deze speciale award biedt DDA een podium waar de belangrijke relatie tussen ontwerper en opdrachtgever op waarde wordt geschat, en goed opdrachtgeverschap wordt beloond.

Dutch Design Awards
Dutch Design Awards (DDA) zijn internationaal gerenommeerde prijzen die jaarlijks door een vakjury worden uitgereikt voor het beste op het gebied van Dutch Design. Zo biedt DDA een platform waar het beste van de Nederlandse vormgeving – in de volle breedte – wordt gewaardeerd en geëtaleerd. DDA bestaat uit de wedstrijd met een feestelijke Awardshow op 22 oktober in Muziekgebouw Eindhoven, tentoonstelling met werk van finalisten en winnaars tijdens de Dutch Design Week 2011 (die later internationaal gaat reizen) en de productie van het Dutch Design Jaarboek 2011 in samenwerking met NAI Publishers.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.