Grillig betonpaviljoen Anne Holtrop

Nieuws

Grillig betonpaviljoen Anne Holtrop

Door: Petra Starink | 13-06-2013

Morgen 14 juni begint in het Arboretum Belmonte in Wageningen de tentoonstelling (Re) Source. De internationale tentoonstelling heeft twee thema’s die in de beeldende kunst en in de wetenschap een rol spelen: authenticiteit en manipulatie. Veertien kunstenaars en ontwerpers realiseerde nieuwe werken rondom het spanningsveld van het oorspronkelijke en het gemanipuleerde.

Architect Anne Holtrop realiseerde een indrukwekkend openluchtpaviljoen van beton. Het bijzondere van het project is dat hij het beton in de aarde heeft gestort. De wanden zijn opgetrokken uit in de grond gegoten betonnen schijven. Hierdoor krijgen de wanden scuplturale vormen.

Met het paviljoen voor (Re)Source bouwt Anne Holtrop voort op zijn werk Batara uit 2012. Batara is het Arabische woord voor uithakken, een manier van bouwen. De tiende editie van de internationale tentoonstelling (Re) Source is van 14 juni tot en met 15 september 2013 in het Arboretum Belmonte in Wageningen te bezichtigen.

Foto’s: Johannes van Assem

Lees ook het artikel wat eerder op ArchitectuurNL verscheen: (Re)Source over authenticiteit en manipulatie over de thematiek van de tentoonstelling, andere kunstwerken op deze expositie en ook beeld van Batara.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.