Betonprijs 2009 open voor inschrijvingen

Betonprijs 2009 open voor inschrijvingen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-05-2009

De Betonvereniging roept de bouwwereld op projecten in te zenden voor de Betonprijs 2009, de tweejaarlijkse prijs die voorbeelden van opvallende toepassingen van het materiaal beton bekroont. Niet de hoeveelheid beton is daarbij van belang, maar vooral de bijzondere, uitgekiende innovatieve toepassing van het materiaal.

Voorwaarde voor deelname aan de Betonprijs 2009 is dat het project tussen 16 augustus 2007 en 15 augustus 2009 in gebruik moet zijn genomen. De projecten worden ingedeeld in de categorieƫn: woningbouw, utiliteitsbouw, bruggen en viaducten, constructies in de waterbouw, uitvoering en beton en samenleving.

Maatschappelijk nut
Die laatste categorie is nieuw. Doel is de opdrachtgever te belonen voor het maatschappelijke nut dat door zijn gebouw wordt gediend. Alle gebouwen en constructies waarbij beton een essentiƫle en herkenbare rol vervult, komen voor de categorie in aanmerking.

Verder moet het gebouw een nuttige functie vervullen dat het belang van de opdrachtgever overschrijdt en de lokale, regionale en nationale samenleving dient.

Inschrijven
Inschrijven voor de prijs kan tot 15 augustus 2009. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het feestelijke Betonprijsdiner op 18 november van dit jaar. Voor meer informatie: www.betonvereniging.nl.

Foto: het Instituut voor Beeld & Geluid, winnaar van 2007

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.