Beverwijk krijgt gevelfonds voor bedrijventerrein

Beverwijk krijgt gevelfonds voor bedrijventerrein

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-07-2008

De gemeente Beverwijk krijgt mogelijk een gevelfonds voor bedrijventerrein De Pijp. Hiermee kunnen ondernemers een subsidie krijgen om hun pand of gevel op te knappen.

Het college van B&W stelt de raad voor akkoord te gaan met het invoeren van het gevelfonds. Het college wil op die manier het aanzicht en de uitstraling van De Pijp verbeteren.

Procedure
De ondernemer neemt zelf het initiatief en dient bij de subsidieaanvraag een verbeteringsplan in. Hieruit moet blijken hoe het aanzicht van het gebouw verbetert. Dit kan bijvoorbeeld door het materiaalgebruik in de gevel, het verfraaien van de entree, maar ook andere maatregelen zijn denkbaar.

Bij de subsidieaanvraag moet verder een financiële onderbouwing zijn gevoegd, op basis van de offerte van de uitvoerende partijen, zoals bijvoorbeeld een aannemer.

Beoordeling
De aanvragen worden beoordeeld door het college op volgorde van binnenkomst. Hierbij wordt naar een aantal zaken gekeken. Komt het verbeteren van de presentatie van de bedrijfshuisvesting ten goede aan de verwezenlijking van de revitalisering van De Pijp zoals in gemeentelijke plannen en beleid is vastgelegd? En worden de werkzaamheden door een erkend bedrijf uitgevoerd?

Binnen twee maanden na de aanvraag wordt een besluit genomen, waartegen geen bezwaar kan worden ingediend.

Provincie
Vanuit provinciale middelen is € 120.000,- beschikbaar voor het gevelfonds. Deze vorm van subsidie is bedoeld als een extra stimulans, waarmee de gemeente als lokale overheid aangeeft dat ze belang hecht aan een goede uitstraling van De Pijp. Het college hoopt op deze wijze de ondernemers een steuntje in de rug te geven voor de kosten die zij maken om hun gevels op te knappen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.