Bewoners Groene Hart willen uitbreiden

Bewoners Groene Hart willen uitbreiden

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-01-2009

De bewoners van het Groene Hart staan positief tegenover nieuwe bebouwing in het gebied. Tweederde van de inwoners van het Groene Hart is van mening dat er verder gebouwd mag worden om de leefbaarheid van de dorpen te verhogen en de woningvraag in de Randstad op te vangen.

Opvallend is dat 54 procent van de bewoners van grote steden in de Randstad van mening is dat er niet meer gebouwd mag worden in dit landelijke gebied.

Dit blijkt uit onderzoek onder 1.600 respondenten, gehouden in het kader van de Bouwfonds Ontwerpprijsvraag voor jonge ontwerpers met als thema ‘Good Red Super Green’.

Nieuwe woonconcepten
De helft van de inwoners van het Groene Hart ziet graag nieuwe woonconcepten gerealiseerd in hun gemeente, vooral in de leeftijdsgroep 19-50 jaar. Men ziet deze projecten als een toegevoegde waarde voor de woonplaatsen in het Groene Hart.

Er is ook gekeken naar de wensen van de jongere bewoners onder de 18 jaar die in het Groene Hart wonen. Meer dan de helft van deze jongeren wil in het gebied blijven wonen. Jongeren die het gebied willen verlaten doen dit vanwege het gebrek aan werk, winkels en omdat er voor jongeren weinig te beleven is.

Verrommeling
Uit het onderzoek blijkt dat bewoners van de grote steden uit de Randstad bang zijn dat het Groene Hart zal worden volgebouwd. Als er dan toch gebouwd moet worden, dan het liefst in kleinschalige woonbuurten met veel groen en water, zonder hoogbouw.

Een op de vier inwoners van het Groene Hart is van mening dat de kwaliteit van het groen de afgelopen jaren achteruit is gegaan. Redenen die genoemd worden zijn de verrommeling van het landschap, de toegenomen industrie en het gebrek aan onderhoud.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.