Bezoekersaantal IABR verdubbeld

Bezoekersaantal IABR verdubbeld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-09-2007

Bijna tachtigduizend architectuurliefhebbers hebben dit jaar de hoofdtentoonstellingen van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) bezocht.

Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de vorige editie in 2005. De derde editie van de biënnale werd zondag 2 september afgesloten.

Het thema van de biënnale was Power – Producing the contemporary city. Het evenement stond daarmee in het teken van verstedelijking. Bezoekers konden zich vergapen aan vier tentoonstellingen, te zien in de Kunsthal Rotterdam, het NAi en het Maashavengebouw. Curator was het Berlage Institute.

Volgens de organisatie is de toename van het aantal bezoekers te verklaren doordat Rotterdam het hele jaar al in het teken stond van architectuur, onder het motto ‘Rotterdam 2007 City of Architecture’. Ook het succes van de tentoonstelling over de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier zou hebben geholpen. Deze werd gelijktijdig met de biënnale gehouden in het NAi.

De voorbereidingen voor vierde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam in 2009 zijn inmiddels begonnen. Het bestuur onder voorzitterschap van Elco Brinkman heeft architect Kees Christiaanse benoemd tot curator.

Bronnen: Elsevier.nl en Iabr.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.