Bezoekerscentrum Grebbelinie

Nieuws

Bezoekerscentrum Grebbelinie

Door: Petra Starink | 04-07-2017

Het nieuwe bezoekerscentrum Grebbelinie op Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt 8 juli officieel geopend. Het gebouw is ontworpen door Peter Elsevier Stokmans van Non Solus Advies en Buro 3515. In het nieuwe bezoekerscentrum kunnen bezoekers op een interactieve manier met de geschiedenis van deze oude verdedigingslinie kennismaken.

Stoer en robuust

Het gebouw is stoer, robuust en duurzaam. In de zomer van 2016 is begonnen met de bouw van het bezoekerscentrum en uitgevoerd door Temmink Bouwprojecten. Zo zijn onder meer zonnepanelen, thermische isolatie en een met pellet gestookte biomassa ketel geïnstalleerd. Het archetype van de gevel is geïnspireerd op militaire (bunker)bouw en is geluidwerend. Er is gebruik gemaakt van een prefab betonnen buitengevel, gestort op een bekisting van resthout. De structuur van het hout is in de buitengevel te zien. De glazen fortzijde biedt maximaal uitzicht over het terrein en het landschap.

Opening

Vanaf 8 juli is het bezoekerscentrum geopend voor publiek. Hier wordt de bezoeker ondergedompeld in eeuwenoude verhalen van de Nederlanders en hoe zij meer dan 200 jaar het vaderland verdedigden tegen de vijand, met water als vriend en bondgenoot. Openingstijden van het bezoekerscentrum zijn van di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur. De horeca is 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.