BFAS verbouwt Hertzbergers zorgcomplex

BFAS verbouwt Hertzbergers zorgcomplex

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-12-2008

BFAS Architectuur Stedebouw gaat de herontwikkeling doen van Hertzbergers beroemde zorgcomplex Drie Hoven in Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. Bij deze meervoudige opdracht gaat het om de nieuwbouw van een zorgcomplex dat bestaat uit 150 woningen, lichte en zware zorg met ondersteunende voorzieningen, een kinderdagverblijf en overdekt parkeren.

BFAS’ plan ‘La Linea’ voldeed volgens opdrachtgever Woonzorg Nederland ‘als beste aan alle criteria zoals gevraagd in de opdracht. Met name de stedenbouwkundige aansluiting op de omgeving, de oriëntatie van de woningen en het omsloten, bijzondere binnenterrein geven veel houvast voor nadere uitwerking.’

La Linea
Door het woningbouwlint op de locatie te plooien zijn bijzondere openbare ruimten en bebouwingstypologieën ontstaan. Woonprogramma en verblijfsruimten zijn opgevat als één continue lijn. Dat biedt elke woning de rust van de tuin én de levendigheid van de stad: the best of both worlds.

Het was vooral de collectieve binnentuin, die mogelijkheden biedt voor gemeenschappelijke activiteiten van zowel bewoners als mensen uit de omgeving, die Woonzorg Nederland aansprak.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.