Bijscholing architecten wettelijk verplicht

Bijscholing architecten wettelijk verplicht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-02-2008

Iedere architect in Nederland is vanaf nu wettelijk verplicht om tenminste zestien uur per jaar aan bij- en nascholing te doen. Dit is het gevolg van de wijziging van de ‘Wet op de Architectentitel’, waarmee de Tweede Kamer deze week heeft ingestemd.

BNA
De BNA is een warm voorstander van bij- en nascholing voor architecten en hanteert voor zijn leden al jaren een dergelijke verplichting. Bij- en nascholing getuigt van de professionaliteit van de architectenbranche.

Door een in de Tweede Kamer breed gedragen amendement is de controle op de naleving van de verplichting uit het oorspronkelijke wetsvoorstel vervallen. De toetsing wordt overgelaten aan de opdrachtgevers die architecten kunnen vragen aan te tonen dat zij aan hun verplichting hebben voldaan.

Te vrijblijvend
Hoewel de BNA blij is met de wettelijke regeling van de bij- en nascholing is die nu in zijn ogen wat te vrijblijvend. Ook is het minimum van zestien uur te laag om, gezien de snelle bouwkundige en maatschappelijke ontwikkelingen, de vereiste kennis en vaardigheden op peil te houden.

De BNA handhaaft daarom de verplichting voor de architect-leden om tenminste dertig uur per jaar aan permanente beroepsontwikkeling te doen. De BNA toetst de naleving van de bij- en nascholingsverplichting.

Bron: PropertyNL

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.