BIM: wel of niet voor mij?

BIM: wel of niet voor mij?

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-11-2014

BIM lijkt het nieuwe toverwoord in de bouwsector. Als we met z’n allen maar gaan ‘bimmen’ gaan de faalkosten omlaag, wordt er eerder opgeleverd, gaan de winstmarges omhoog, ontstaan foutloze ontwerpen, verloopt het logistieke proces veel soepeler en zijn zelfs de meest complexe ontwerpdetails probleemloos te realiseren. Dat lijkt heel mooi, maar wat moet je als architect of dga van een klein of middelgroot bouwbedrijf doen om van BIM een succes te maken?

Ervaringen met BIM

Het bouwwebinar ‘BIM is wel/niet voor mij’ op 2 december geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoord op deze en andere vragen. Zo zal Peter Dikker, dga van bouwbedrijf De Vree & Sliepen uit Tiel, vertellen waarom hij zeven jaar geleden begon te werken op basis van BIM en wat hij moest doen om van BIM in zijn organisatie een succes te maken. Gyuszi Florian van ABT vertelt vanuit zijn eigen praktijkervaring wat er zoal komt kijken bij succesvol bouwkundig uitwerken van ruimtelijk complexe ontwerpen. Hij weet inmiddels dat BIM geen tovermiddel is, maar een geavanceerde ‘tool’ die zelfs de meest ingewikkelde aansluitingen van bijvoorbeeld prefab betonelementen mogelijk maakt.

Toegevoegde waarde van deze kennis

Wie het webinar over BIM volgt, weet in een tijdsbestek van een klein uur precies wat de toegevoegde waarde van deze werkmethode op de organisatie, ontwerppraktijk en uitvoering is. Aan de hand van deze kennis weet u direct of u wel of niet gaat bimmen. Aanmelden voor dit gratis webinar kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.