Biobased bouwen in Oirschot

Actualiteiten, Evenementen, Exposities, Nieuws

Biobased bouwen in Oirschot

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-07-2022

Begin juli heeft wethouder Joep van de Ven de tentoonstelling van de plannen voor de Prijsvraag ‘Biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot’ geopend. De tentoonstelling is tot 1 augustus 2022 te zien in Sportcentrum De Kemmer in Oirschot. Bezoekers kunnen een reactie op de plannen achterlaten die een jury zal meenemen bij het maken van de definitieve keuze.

De Prijsvraag stond open voor teams, bestaande uit landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Aan hen werd gevraagd om een stedenbouwkundige en landschappelijke visie op hoofdlijnen voor De Kemmer-Eindhovensedijk. Dit in combinatie met het inpassen en realistisch ontwerpen van biobased en natuurinclusieve woningbouw voor een gezonde woonomgeving in het deelgebied. Alle informatie over de prijsvraag is hier te lezen.

Deelnemers en plannen

Na een voorselectie heeft de gemeente Oirschot drie teams geselecteerd om hun visie op de opgave uit te werken tot een plan.

Tentoonstelling

De plannen zijn tot 1 augustus te zien in Sportcentrum De Kemmer in Oirschot. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen reageren op de inzendingen. De jury neemt deze mee bij het beoordelen van de plannen en het aanwijzen van de winnaar van de prijsvraag.

De gemeente Oirschot is van plan om in het vervolg op de prijsvraag een opdracht te verstrekken aan de winnaar van de prijsvraag. Op basis daarvan volgt de opstelling van een Masterplan voor de gebiedsontwikkeling De Kemmer-Eindhovensedijk. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor de winnaar om het plan voor het deelgebied in overleg met de betrokken partners verder te ontwerpen ter voorbereiding van realisatie.

Jury

De jury bestaat uit Francesco Veenstra, Rijksbouwmeester (voorzitter), Harwil de Jonge, Heijmans Vastgoed, Jannemarie de Jonge, Rijksadviseur voor de Fysieke leefomgeving, Pablo van der Lugt, AMS Institute – TU Delft, Anne-Marie Rakhorst, Platform Duurzaamheid.nl en Gerbert Smulders, LOS stadomland. Secretaris van de jury is Cilly Jansen, Architectuur Lokaal.

De prijsvraag wordt uitgevoerd in samenwerking met Architectuur Lokaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.