Blaaks Bos tijdens ZigZagCity

Blaaks Bos tijdens ZigZagCity

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-05-2014

Tijdens het ZigZagCity architectuurfestival van 29 mei tot en met 9 juni staat het Laurenskwartier in Rotterdam centraal. ZigZagCity beleefde in 2012 haar eerste editie.
Het festival neemt de bezoekers mee langs de geschiedenis van de stad en probeert met optredens en kunstwerken de bezoekers met andere ogen naar de stad Rotterdam te kijken. Dit jaar staat de reis van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos, waar de Kubuswoningen van Piet Blom staan centraal.

De alternatieve route van ZigZagCity loopt dwars door Rotterdam en met het programma wordt een beeld gegeven van de oorspronkelijke gedachten over de stad. ZigZagCity leidt langs kopstukken zoals de markthal van MVRDV en het Timmerhuis van OMA, langs brugwachtershuisjes, de wederopbouw van Rotterdam en urban jungle in het Blaakse Bos dat 30 jaar na oplevering wordt omgetoverd tot een exotische oase midden in de stad.

Kubuswoningen van Piet Blom

In 1984 werden de Kubuswoningen in Rotterdam gebouwd door Piet Blom. Nu, dertig jaar later worden de doorkijkjes in het Blaakse Bos opgeluisterd door de planten van de bewoners. Hun planten worden tijdens ZigZagCity in volle glorie geëerd door de landschapsarchitecten van Landlab. Zij maken tussen de Oude Haven en de markt een echt Blaaks Bos. Een tropisch bos met palmen.

Donderdagmiddag  29 mei om 15.00 uur wordt  ZigZagCity geopend met een indrukwekkend concert. Voor meer informatie en het programma kijk op www.zigzagcity.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.