Blauwe Rietveldkleur voor Schokkererf

Blauwe Rietveldkleur voor Schokkererf

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-07-2012

De inwoners van plattedakendorp Nagele verven zaterdag 7 juli hun dorpshuis in één dag blauw. Rietveld-blauw. Een verwijzing naar de beroemde architect Gerrit Rietveld die het dorp ooit mede ontwierp. Zijn kleinzoon Egbert Rietveld zet de eerste verfstreek.

Het al jaren leegstaande Schokkererf wordt in de toekomst gesloopt. Maar omdat het verpauperde gebouw ‘negatief uitstraalt op het dorp’, willen de inwoners van Nagele het op een ludieke manier opknappen. Dorpsbelang Nagele heeft daarom besloten het gebouw onder handen te nemen.

Rietveld blauw

De kleur Rietveld-blauw was snel gekozen, omdat de beroemde architect Gerrit Rietveld nauw betrokken is geweest bij het ontwerp van Nagele in de jaren vijftig. Het plattedakendorp -alle daken zijn er echt plat- is een van de weinige plekken waar de anno 1950 modernere architecten van De Acht en Opbouw op grote schaal hun ideeën konden verwezenlijken. Ook Rietveld ontwierp er een stel huizen.

Om die geschiedenis in ere te herstellen, de bijzondere architectuur onder de aandacht te brengen en het dorp meteen een betere uitstraling te geven, wordt het Schokkererf in die ene, Rietveld-blauwe kleur geschilderd. Kleinzoon Egbert Rietveld van de beroemde architect zet de eerste verfstreek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.