Brugbedieningscentrum van BKVV architecten

Nieuws

Brugbedieningscentrum van BKVV architecten

Door: Petra Starink | 06-08-2013

Aan de rand van Alphen aan de Rijn wordt in opdracht van de provincie Zuid-Holland een nieuw energieneutraal brugbedieningscentrum gebouwd. Het gebouw is ontworpen door Blok Kats van Veen architecten. Vanuit het bedieningscentrum zullen straks ruim 25 bruggen in de provincie centraal op afstand worden bediend.

Het gebouw is ontworpen volgens het Trias Energetica model. Het nieuwe gebouw heeft een zo neutraal mogelijke CO2 emissie en energieverbruik. Als het gebouw klaar is dan zal het in haar eigen energiebehoefte voorzien en geen CO2-uitstoot hebben. Het terrein rond het gebouw wordt ecologisch ingericht en zo goed mogelijk ingepast in de omgeving.

Duurzame materialen

De gebouwmaterialen zijn beton, staal, glas, translucente panelen en bamboe. Ook de ‘specials’ voor tafel, bureaubladen, pantry en kastenwand bestaan uit bamboe plaatmateriaal. Producten zijn daar waar mogelijk gekozen op basis van duurzame materialen en productieprocessen.

Het bedieningscentrum bestaat uit een bedieningscentrale met zes bedienplekken en twee coördinator plekken welke samen de ‘cockpit’ vormen, twee individuele kantoorruimtes, een vergaderruimte en een kantine met keuken. Tevens is voorzien in de functies parkeren, containeropslag, fietsenberging, botenloods, entree, werkkast, installatieruimte WTB, installatieruimte, toiletten, werkkast, archiefruimte.

Project: Duurzaam Brugbedieningscentrum, Steekterpoort in Alphen aan de Rijn.
Bouw: februari 2012
Oplevering: september 2012
Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland
BVO: 454m2
Ontwerp: BKVV Architecten
Constructeur: Pieters Bouwtechniek BV
Installaties: Knipscheer BV
Landschap / stedenbouw: Bureau B+B
Beeld: Blok Kats van Veen architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.