BNA Beste Gebouw van het Jaar van start

Nieuws

BNA Beste Gebouw van het Jaar van start

Door: Petra Starink | 13-01-2020

Op 22 januari gaat de 15e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar van start. Architecten en opdrachtgevers kunnen dan hun beste gebouw inzenden. De gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen, Particuliere Woonbeleving worden door een zeskoppige jury, met voorzitter Neelie Kroes bekeken. De spelregels en het inzenden van projecten kan via de website www.gebouwvanhetjaar.nl. De uitreiking is op 14 mei 2020.

Prijs voor opdrachtgevers en gebruikers

Met de Beste gebouw-verkiezing wil de BNA de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij.. De prijs is vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers. In 2019 won de Amsterdamse Noord/Zuidlijn, een ontwerp van Benthem Crouwel Architects het Beste Gebouw van Nederland volgens de vakjury. De publieksprijs ging naar de LocHal ontworpen door Civic en Braaksma & Roos.

Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar

Juryvoorzitter Neelie Kroes is werkzaam in diverse (inter-)nationale bedrijfsbesturen, waaronder Salesforce. Daarnaast bekleedt zij verschillende niet-zakelijke functies bij Stichting LittleBitz, Stichting Rijksmuseum, Vrouwenhart en AMREF Flying Doctors.

Architect Ronald Schleurholts

Architect Ronald Schleurholts  is architect en partner bij Cepezed. In 2009 werd Schleurholts door het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies verkozen tot de 40 invloedrijkste jonge Europese architecten. Tussen 2010 en 2015 was hij bestuurslid van de BNA.

Architect Saartje van de Made

Saartje van de Made is architect en partner bij BenthemCrouwel. Zij heeft aan diverse projecten meegewerkt van musea, de buschauffeursruimte op Amsterdam Centraal, de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en het nieuwe hoofdkantoor van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen. In 2019 won ze de Talent met Toekomst Award met lof van de jury voor haar belangrijke en beslissende rol in het Noord/Zuidlijn-project.

Architect Jolijn Valk

Jolijn Valk is architect en eigenaar bij Urban Echoes. Valk was finalist bij de Next Step Award 2019.

Directeur Huisvesting en Techniek AMC

Emile Spek is directeur Huisvesting en Techniek bij het AMC. Op twee locaties in de hoofdstad vernieuwt het Amsterdam UMC zich als onderdeel van het veranderend zorglandschap. Hij verdiept zich daarbij onder meer in de vraag wat consequenties van e-health en digitalisering kunnen zijn voor de fysieke zorg- en onderzoeksomgeving.

Directeur Concepten Heijmans Vastgoed

Rob van Kalmthout is directeur Concepten bij Heijmans Vastgoed. Zijn ervaring ligt veelal in binnenstedelijke herontwikkelingen met een focus op wonen en leefbaarheid.

juryleden Juryleden BNA Beste Gebouw van het Jaar
Juryleden BNA Beste Gebouw van het Jaar
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.