BNA blij met subsidieadvies architectuurbeleid

BNA blij met subsidieadvies architectuurbeleid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-06-2008

De BNA maakt zich zorgen over het afglijden van het architectuurklimaat in Nederland. Over het door de Raad voor Cultuur uitgebrachte subsidieadvies is de BNA dan ook enthousiast. In dit advies wordt naar extra middelen gezocht voor een krachtige aanpak van het architectuurbeleid.

Stimuleren
De wens van de minister van OCW binnen de begrote kaders te adviseren gaat voorbij aan de noodzakelijke impuls voor het architectuurklimaat in Nederland. De BNA roept de minister op bij het uitbrengen van de Architectuurnota de financiƫle onderbouwing te baseren op het advies van de Raad voor Cultuur. De overheid heeft een belangrijke taak in het stimuleren van het architectuurklimaat en het bevorderen van het opdrachtgeverschap in ons land.

Het voornemen van de minister van OCW door middel van een ambitieus architectuurbeleid vanuit de culturele invalshoek bij te dragen aan de ontwerpkwaliteit van Nederland, ondersteunt de BNA dan ook van harte. De ambities zijn echter niet realistisch als daar niet de nodige middelen aan worden verbonden.

Mogelijkheden
Een verschraling van het architectuurklimaat met weinig kansen voor jong talent, uitholling van de architectonische kwaliteit en verrommeling van Nederland zijn onder meer het gevolg. De BNA ziet mogelijkheden dit te verbeteren. Het stimuleren van jong talent, het bevorderen van de prijsvraagcultuur en het borgen van architectonische kwaliteit in aanbestedingsprocedures, zijn belangrijke middelen om de huidige verschraling tegen te gaan.

Architectuur.nl plaatste eerder:
BNA vreest verspelen leidende architectuurpositie

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.