BNA: Branche onder druk

BNA: Branche onder druk

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-09-2008

Het kabinet voorspelt in de miljoenennota een afzwakking van de economie. Een afname van investeringen, minder consumptie en een stijgende inflatie zullen weerslag hebben op de economische groei. Voor de bouw verwacht het kabinet een positieve uitzondering.

Als voorloper in het bouwproces voelt de architectenbranche echter de gevolgen van de zwakke economie als eerste. De architectenbranche staat dan ook onder druk. Het kabinet steekt sterk in op maatregelen die gunstig zijn voor ondernemers. Een deel van deze maatregelen pakt positief uit voor de architectenbureaus. Ruimtelijke kwaliteit krijgt serieuze aandacht van het kabinet.

Sombere verwachtingen
Het kabinet verwacht in 2009 een teruggang in de economische groei naar 1,25 procent. In 2008 ligt dit percentage nog op 2,25 procent. Ook de investeringen nemen naar verwachting sterk af. Er wordt rekening gehouden met een afname van 2,75 procent. In 2008 is er sprake van een groei van 4,75 procent.

De verwachte consumptiegroei ligt in 2009 op slechts 1procent, daar waar dat in 2008 nog 2 procent is. De verwachtingen voor 2009 ten aanzien van de inflatie zijn met 3,25 procent weinig rooskleurig. Voor Nederland is een inflatie van deze omvang bijzonder hoog.

Lees de volledige reactie van de BNA op de website.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.