BNA Gebouw van het Jaar 2009

BNA Gebouw van het Jaar 2009

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-04-2009

Aankomende donderdag, 23 april, is de prijsuitreiking van BNA Gebouw van het Jaar 2009. Deze prijs toont een nationaal overzicht van nieuw werk van BNA-architecten. Voorafgaand aan de uitreiking staat het thema ‘verduurzaming van de gebouwde omgeving’ centraal.

Sprekers
Anke van Hal, hoogleraar duurzaam bouwen en ontwikkelen aan Nyenrode en de TU Delft, spreekt over de duurzaamheidsslag die nodig is in de bestaande woningvoorraad. Alex Vermeulen, directeur Advies en Architecten bij de Rijksgebouwendienst, licht toe hoe de overheid omgaat met duurzaamheidscriteria bij het bouwen en beheren van (nieuwe) gebouwen.

In een korte discussie met René Hersbach, managing director ING Real Estate, komen de rol en toegevoegde waarde van duurzaamheidslabels voor gebouwen aan bod.

Aanmelden
Aansluitend op de bijdragen van de sprekers vindt de prijsuitreiking plaats. Eerder op de middag organiseert de Dutch Green Building Council een informatiebijeenkomst over het meten van duurzaamheid. Aanmelden voor beide bijeenkomsten kan via de website van de BNA.

Op de foto de winnaar van 2008, Station Blijmer ArenA van Jan van Belkum (ARCADIS Architecten) en Neven Sidor (Grimshaw-Architects).

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.