BNA Gebouw van het Jaar -Noord

BNA Gebouw van het Jaar -Noord

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-03-2008

Het project Woningen De Ville Buiten van Jurjen van der Meer en Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond) is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Noord. De jury onder leiding van Dietmar Werner (Volker Wessels Vastgoed en voorzitter Neprom) noemt de recreatiewoningen op Schiermonnikoog in alle opzichten een voorbeeldig project en is bijzonder onder de indruk van zowel de ontwerpopgave als de uitwerking en vindt het concept vooruitstrevend.

Juryrapport
Uit het juryrapport: ‘De huizen zijn als ranke schepen in het landschap gepositioneerd, waardoor het doorzicht op de natuur blijft gehandhaafd. Het grijzige, bewerkte Western Red Cedar hout dat met de hand op de gevels is genageld past uitstekend bij de kleuren van het duinlandschap.

Met hun royale veranda’s roepen ze een vakantiegevoel op. Het ver boven de markt uitstijgende project heeft volgens de jury de kracht van een manifest. Het is een pleidooi voor vakmanschap en kwaliteit, dat ook in de reguliere woningbouw navolging verdient.’

Jurjen van der Meer ontving uit handen van de juryvoorzitter de speciale BNA Gebouw van het Jaar plaquette: een aluminium gevelbord ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben met typografie van Reynoud Homan. De plaquette sluit aan bij de reeks die een aantal jaar geleden is geïnitieerd door het Nederlands Architectuurinstituut met de bedoeling gebouwen een afzender te geven.

Gebouw van het jaar
De Bond van Nederlandse Architecten organiseert sinds 2006 de prijs BNA Gebouw van het Jaar, om de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland. Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op de website.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.