BNA in gesprek over ‘aanbestedingsautoriteit’

BNA in gesprek over ‘aanbestedingsautoriteit’

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-09-2008

In het rapport ‘Naar een nieuwe aanbestedingscultuur in Nederland’ van Atelier Kempe Thill, waaraan de afgelopen weken veel aandacht is besteed, wordt onder meer opgeroepen tot de oprichting van een onafhankelijke organisatie, die vanuit een combinatie van zakelijke dienstverlening en cultureel bewustzijn aanbestedingen voor architectendiensten organiseert.

Het initiatief hiervoor zou volgens de schrijvers van het rapport bij de Rijksbouwmeester in samenwerking met onder meer de BNA moeten liggen. De BNA zou verder een actieve en educatieve rol binnen de organisatie en naar overheden kunnen vervullen.

Vorm krijgen
De BNA heeft zich deze oproep aangetrokken en gaat daarom graag in gesprek met de Rijksbouwmeester over hoe een dergelijke inhoudelijke rol, die nodig is in aanbestedingsprocedures, in Nederland het beste vorm kan krijgen.

In reactie op de verschijning van het rapport heeft de BNA vorige week een brief verzonden naar onder meer alle leden van het College van Rijksadviseurs, verschillende stadsbouwmeesters en leden van relevante Tweede Kamercommissies.

In NRC Handelsblad van 28 augustus 2008 roept ook Bjarne Mastenbroek (SeARCH) op tot de instelling van een ‘aanbestedingsautoriteit’ voor architecten.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.