BNA Kubus 2007 voor oeuvre OMA

BNA Kubus 2007 voor oeuvre OMA

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-11-2007

De BNA Kubus, de architectuurprijs van de Bond Nederlandse Architecten, is dit jaar uitgereikt aan het Office for Metropolitan Architecture (OMA) voor het gehele oeuvre. De uitreiking van de BNA Kubus vond plaats in de Kunsthal te Rotterdam. OMA partners Ellen van Loon, Floris Alkemade en managing partner Victor van der Chijs ontvingen de prijs uit handen van Jacqueline Cramer, Minister van Ruimte en Milieu.

De BNA Kubusjury 2007 was binnen de gestelde opdracht – een oeuvreprijs toe te kennen voor de bijzondere bijdrage aan de Nederlandse architectuur – unaniem van mening dat de Kubus toekomt aan OMA. De jury roemt het excellente vakmanschap dat blijkt uit het gerealiseerde werk.

OMA’s Nederlands werk is omvangrijk em omvat onder andere de Kunsthal in Rotterdam, het Nederlands Danstheater in Den Haag, het Educatorium in Utrecht, het Chassé-terrein in Breda, de ondergrondse tramhaltes van het Souterrain in Den Haag, het stadshart van Almere en de Nederlandse ambassade in Berlijn. Stuk voor stuk werken die volgens de jury optimisme en durf uitstralen.

OMA is niet alleen in staat weergaloos mooie ruimten te creëren waarvoor op een liefdevolle manier wordt nagedacht over details op elk schaalniveau. De jury is er ook van overtuigd dat de bureaumethodiek die OMA toepast van invloed is op de ontwikkeling van de projecten. Het bureau hanteert een onconventionele manier van ontwerpen en benadert elke opdracht met onvoorwaardelijke energie. Het is in staat een opdracht geheel op zijn kop te zetten en daar op een andere manier naar te kijken, waarbij de vragen opnieuw kunnen worden gesteld en geformuleerd. Dit leidt tot onconventionele oplossingen.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.