BNA Kubus 2008 voor cepezed

BNA Kubus 2008 voor cepezed

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-07-2008

De prestigieuze architectuurprijs de BNA Kubus wordt dit jaar toegekend aan architectenbureau cepezed voor het gehele oeuvre. De jury roemt het vakmanschap en de kwaliteit van het oeuvre.

Bouwmeester
De BNA Kubusjury 2008 was binnen de gestelde opdracht – een oeuvreprijs toe te kennen voor de bijzondere bijdrage aan de Nederlandse architectuur – unaniem van mening dat de Kubus toekomt aan bureau cepezed.

Het bureau roept vooral bewondering op vanwege de moderne invulling die het geeft aan het begrip ‘bouwmeester’. Het werkt integraal aan de bouwopgave en maakt geen onderscheid tussen bouwen en architectuur.

Voorbeeld
In een periode waarin sommige architecten zich zorgen maken over de positie in het bouwproces, kan cepezed volgens de jury als voorbeeld dienen voor een even alternatieve als traditionele weg: het vak in heel zijn breedte beheersen.

Minimaal materiaalgebruik wordt door cepezed gekoppeld aan een efficiënte uitvoering. Hergebruik en duurzaamheid zijn onderdelen van de bouwopgave. De uitreiking van de BNA Kubus vindt eind 2008 plaats.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.