BNA richt academie op

BNA richt academie op

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-02-2008

In september 2008 gaat de BNA Academie van start. Op deze academie kunnen architectenbureaus terecht voor bij- en nascholing. De complexe bouwopdrachten van morgen vragen om verdere kennis en nieuwe vaardigheden van architecten. De Bond van Nederlandse Architecten vindt het daarom van vitaal belang dat architecten hun vak bijhouden.

Actuele bouwopgaven
Het cursusaanbod van de BNA Academie speelt in op de actuele bouwopgaven als duurzaam bouwen, nieuwe bouwprocesvormen en hergebruik van gebouwen. Daarbij worden steeds aspecten behandeld als: ontwerpvisie, wet- en regelgeving, techniek, projectmanagement, ondernemerschap en markttrends.

Het programma-aanbod van de Academie ondersteunt verder de verschillende fasen in de ontwikkeling van een architectenbureau, van de start van een bureau tot de bedrijfsoverdracht.

Beroepsontwikkeling
De academie is voor BNA-leden de plek waar men op een inhoudelijk verantwoorde én aantrekkelijke manier aan de eis van de verplichte permanente beroepsontwikkeling kan voldoen. De BNA legt deze verplichting van dertig uur per jaar op aan alle werkzame leden.
Opdrachtgevers kunnen er daardoor op vertrouwen dat BNA-architecten werken vanuit de meest actuele kennis op bouwgebied.

Wettelijk
De BNA loopt met de oprichting van de eigen academie vooruit op de wettelijke bij- en nascholingsverplichting voor architecten, waarover binnenkort wordt gestemd in de Tweede Kamer. De vereisten komen overeen met de gebruikelijke verplichting voor beoefenaars van andere vrije beroepen.

De komende maanden werkt de BNA samen met verschillende gerenommeerde partijen aan de voorbereiding van het uitgebreide cursusprogramma.

PBO
Op dit moment organiseert de BNA de bij-en nascholingsactiviteiten onder de noemer Permanente Beroepsontwikkeling (PBO). De BNA Academie zal dit aanbod flink uitbreiden en verdiepen.

Bron:

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.