BNA stapt naar NMa

BNA stapt naar NMa

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-11-2008

De BNA stapt naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Zij heeft na onderzoek geconstateerd dat bijna 80% van de architectenbureau’s afziet van inschrijving op een Europese aanbesteding, vanwege de zware eisen die gesteld worden. De BNA wil dat de NMa de markt nader in kaart brengt.

De enquête toont volgens de bond aan dat de huidige eisen mededingingsbeperkend uitwerken.

Uit de enquête blijkt dat 79,4% van de architectenbureaus altijd of vaak afziet van inschrijving op een Europese aanbestedingsprocedure vanwege de eisen die gesteld worden. 88,6% van de architectenbureaus is van oordeel dat zij de opdrachten die Europees worden aanbesteed, daadwerkelijk kunnen uitvoeren. 91,3% van de architectenbureaus zou deze opdrachten ook willen uitvoeren.

Ervaring
De omzeteisen en de ervaringseisen worden als het meest belemmerend ervaren. 71% van de architectenbureaus zegt dat de gestelde ervaringseisen een belemmering zijn in te schrijven. 64% ervaart omzeteisen als een belemmering deel te nemen aan een Europese aanbestedingsprocedure.

De architectenbureaus is gevraagd in hoeverre zij ervaring noodzakelijk vinden voor het kunnen uitvoeren van een opdracht in bijvoorbeeld de onderwijssector of opdrachten van gemeenten. Een ruime meerderheid van de architectenbureaus is van oordeel dat ervaring niet noodzakelijk is om zulke opdrachten te kunnen uitvoeren.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.