BNA zoekt het gebouw van het jaar

BNA zoekt het gebouw van het jaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-01-2008

Het Gebouw van het Jaar is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten om de culturele en maatschappelijke positie van architect en architectuur te versterken. De prijs is bedoeld om potentiële opdrachtgevers, overheden en publiek een breed overzicht te bieden van de kwaliteit van de Nederlandse architectuur. Daarom krijgen alle 3.000 BNA-leden ieder jaar de kans om te laten zien wat zij het voorgaande jaar gerealiseerd hebben. Deze projecten dingen mee naar een van de regionale titels èn de landelijke hoofdprijs.

Zes onderscheidingen
Wie zijn beste bouwwerken heeft ingezonden, maakt kans op een van de vijf regionale prijzen en de nationale hoofdprijs. In de voorrondes wordt in elke regio een aantal gebouwen genomineerd en een winnaar uitgeroepen. Alle nominaties uit de voorrondes dingen mee naar de nationale hoofdprijs, die in april 2008 wordt uitgereikt. Kroon op het werk van de zes winnende architecten is een speciale gevelplaquette voor het BNA Gebouw van het Jaar en een oorkonde voor de architect.

De prijsuitreikingen
De regionale prijzen dragen de namen BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Noord, BNA gebouw van het Jaar 2008 Regio Oost, etc. De hoofdprijs heet BNA Gebouw van het Jaar 2008. De eerste regionale prijsuitreiking is in Regio Noord. Daar wordt op 20 maart de eerste plaquette uitgereikt voor het BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Noord. De prijsuitreiking van Regio Oost vindt plaats op 3 april, van Regio Delta en Regio Noordwest/Centrum gezamenlijk op 4 april, en van Regio Zuid op 10 april. De landelijke prijsuitreiking is op 24 april.

Meer informatie over de architectuurplaquette is beschikbaar op www.architectuurplaquette.com.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.