BOARD wint tweede prijs met speelplaats

BOARD wint tweede prijs met speelplaats

Nieuws
Door: Margriet Brus | 03-12-2012

Het Rotterdamse Bureau of Architecture, Research, and Design (BOARD) heeft een tweede prijs gewonnen met het ontwerp “Het hergebruikte appartement” in de prijsvraag voor “Sustainable Krajicek Playgrounds”.

BOARD naam de wens van de Richard Krajicek Foundation (RKF) om de omliggende bebouwing nauw in de vormgeving van een speelplaats betrekken letterlijk: ze kozen voor een typisch appartement uit de buurt, vergrootten die vijf keer en gebruikten het als de plattegrond voor de nieuwe speelplaats. Het idee hierachter is dat mensen uit de buurt zich makkelijker met de nieuwe speelplaats kunnen identificeren, wat uiteindelijk zal leiden tot een sociaal duurzame speeltuin en een sterk thuis-gevoel.

Recycling

Recycling speelt een belangrijke rol in het ontwerp van BOARD. Materialen uit de huishoudens in de buurt moeten worden hergebruikt zodat de mensen kunnen bijdragen aan de bouw van de nieuwe speelplaatsen. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld oude tegels, kleding, munten, flessen, banden, paletten, bierkratten, wielen, telefoons, kurken of fotolijsten zijn. Het doel is zo veel mogelijk van de nieuwe speelplaatsen uit de hergebruikte materialen van de mensen uit de buurt te bouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.